Fundația – importantă precum cea a unei case

Fundația unui cântar auto este la fel de importantă precum cântarul însuși în fiabilitatea și funcționarea stabilă pe termen lung.
Rolul fundației este să asigure un sprijin ridid și stabil pentru senzori. În funcționarea normală a unui cântar, senzorii de greutate detecteaza modificări de ordinul micronilor ale unor tije metalice supuse greutății măsurate. Dacă suprafața de sprijin a acestora nu este rigidă și plană, vor apărea erori de măsurare.
Cel mai important aspect al fundației este asigurarea unei planeității foarte bune (+/- 2mm) a punctelor în care se vor instala senzorii.

Verticalizarea senzorilor – crucială pentru precizia cântarului

Alinierea verticală a senzorilor de greutate, cheia funcționării precise și stabile cântarului, se face intotdeauna cu o nivelă specială 3D. Numeroase modele din piață (în special cele metalice) nici măcar nu permit efectuarea corectă a acestei proceduri, nefiind proiectate pentru a permite accesul în zonele critice cu un astfel de instrument
• Cântarele la care aceasta aliniere nu s-a facut corect vor functiona defectuos și imprevizibil: amplasarea aceluiași vehicul în poziții diferite pe cântar va genera valori diferite de greutate

Protecția cablurilor – împotriva rozătoarelor

• Fără cabluri expuse: toate cablurile sunt ascunse și protejate împotriva rozătoarelor sau mediului extern fie în trasee integrate în structura cântarului fie în copex metalic + PVC.
• Cutia de conexiuni, cheia stabilității pe termen lung a cantarului, este protejată suplimentar într-o cutie metalică de protecție din oțel vopsit în câmp electrostatic cu clasă de protecție IP68, contribuind decisiv la imunizarea sistemului împotriva umezelii în orice conditii climatice.

Cutie protectie cabluri

Limitatori mișcare fără joc – soluția supremă

Pentru asigurarea preciziei cântarelor auto trebuie ca numai senzorii să preia numai greutatea vehiculelor cântarite, nu și alte forțe parazite (frecări, dilatații etc.).
În acest scop ele trebuie să permită un mic joc, o mișcare controlată a platformei. În cazurile în care acest joc este prea mare poate cauza uzură căntarului preluând forțele de inerțe ale vehiculelor la frânare și accelerare.

Soluția cea mai ieftină, folosită curent de majoritatea producătorilor, este cea cu șuruburi de limitare. Are dezavantajul că trebuie ajustată frecvent, mai ales la tranziția vară-iarnă și invers, din cauza expansiunii termice a platformei cântarului, în special la cele metalice.

Soluția profesională este eliminarea totală a acestui joc prin utilizarea limitatorilor cu articulații sferice, folosită curent de firma noastră pentru modelul relocabil.